Feelings-kit

 

De här blandningarna av eteriska oljor har komponerats för att hjälpa till att frigöra och lösa upp negativa känslor och främja en upplevelse av hopp, mod och glädje. Oljornas molekyler passerar direkt till den känslomässiga hjärnan och kan hjälpa oss att få  kontakt med de frågor som vi sedan länge har glömt.

Valor/Mod

Valor är en stärkande kombination av terapeutiska kvaliteter av eteriska oljor som fungerar både på den fysiska och andliga aspekter av kroppen för att öka känslan av styrka, mod och självförtroende när vi råkar ut för motgångar. Känd för sina skyddande egenskaper, Valor stärker individens egna resurser. Man har också funnit att Valor hjälper kroppen själv korrigera sin balans och anpassning. 

Harmony/Harmoni

Harmony är en blandning av eteriska oljor som befrämjar fysisk och känslomässigt välbefinnande genom att skapa balans och harmoni i kroppens energi-centra och frigöra blockeringar i dess energiflöden. De lugnande balanserande, och upplyftande eteriska oljorna i den här blandningen gör oss öppna för nya möjligheter och bidrar till en känsla av allmänt välbefinnande samtidigt som de bidrar till att lindra stress, och frigör negativa energier.

Forgivness/Förlåtelse

Forgivness är en upplyftande kombination av oljor som hjälper oss att släppa sårade och negativa känslor och förolämpningar. Bidrar också till att släppa tidigare negativa minnen samt känslomässiga hinder för att uppnå ett högre medvetande och främja viljan att gå framåt, för att förlåta och släppa det som varit. 

Inner Child/Insikt 

Inner Child hjälper dig att få kontaktmed ditt sanna jag, som du kan ha förlorat kontakten med om du har blivit illa behandlad psykiskt och/eller fysiskt. Denna doft hjälper till att stimulera och ta fram glömda minnen, samtidigt som den hjälper dig att uppleva din inre styrka och identitet, vilket är nödvändiga steg för att uppnå känslomässig balans.

Present Time/Lev i nuet 

Det är en doft som förstärker känslan av att vara här och nu. Sjukdomar utvecklas när vi lever i det förflutna och med beklaganden. Att vara i nuet och att kunna se framåt med ett öppet sinne för nya möjligheter, är nyckeln till att utvecklas och gå framåt. 

Release/Frigörande

Release hjälper till och gör det lättare att frigöra ilska, trauma och minnen lagrade i levern, och för att skapa emotionellt välbefinnande som främjar harmoni och balans i sinnet. Letting go av negativa känslor och frustration främjar den personliga utvecklingen på ett positivt sätt.

 

FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER VID ANVÄNDNING AV YOUNG LIVINGS ETERISKA OLJOR

 

8. Epileptiker och personer med högt blodtryck bör konsultera sin husläkare innan de använder eteriska oljor. Undvik att använda isop (hyssop), fänkål (fennel) och Idaho tansy.

9. Personer med allergier bör först testa genom att applicera en ytterst liten mängd olja på en liten del av den mest känsliga huden, t.ex. insidan av armen, innan oljan appliceras på andra delar av kroppen. Fotsulorna är ett av de säkraste och mest effektiva områdena på kroppen att applicera de eteriska oljorna på.

10. Innan man intar en olja av typen GRAS = generally regarded as safe (= som anses vara säker) i kapsel, bör man alltid blanda ut den med en oljelöslig vätska, t.ex. honung, olivolja eller sojamjölk.

11. Häll inte outspädd eterisk olja direkt i badvattnet. Använd alltid en badgel som utspädningsbas för eteriska oljor som används i badet.

1. Se alltid till att ha en flaska V-6 vegetabilisk olja, en massageolja eller någon annan ren vegetabilisk olja till hands när du använder eteriska oljor. Vegetabilisk olja kan användas för att späda ut de eteriska oljorna om de skulle förorsaka obehag eller hudirritation.

2. Se till att flaskorna med eteriska oljor alltid har locket ordentligt fastskruvat och förvara dem på en sval plats och ej i direkt solsken. Under förutsättning att de förvaras på rätt sätt är de eteriska oljorna mycket hållbara och deras positiva egenskaper bevaras i många år.

3. Förvara eteriska oljor oåtkomliga för barn. Hantera dem så som du skulle hantera vilken teurapeutisk produkt som helst.

4. Använd inte eteriska oljor som har ett högt innehåll av mentol ( t.ex. pepparmyntsolja) på hals eller nacke på barn under 2,5 år.

5. Direkt solljus och eteriska oljor: Citron, bergamot, apelsin, grapefrukt, tangerine, White Angelica och andra oljor som innehåller citrusoljor kan ge hudutslag eller mörkare pigmentering om de appliceras på hud som utsätts för direkt solljus eller UV-ljus inom 3-4 dagar.

6. Undvik att låta de eteriska oljorna komma i kontakt med ögonen och droppa inte eterisk olja i själva örat. Hantera ej kontaktlinser och gnid dig inte i ögonen när du har eteriska oljor på händerna. Oljor som har ett högt innehåll av fenol – oregano, helichrysum, kanel

(cinnamon), timjan (thyme), kryddnejlika (clove), citrongräs (lemongrass), bergamot, Thieves och ImmuPower – kan skada kontaktlinser och irritera ögonen.

7. Gravida kvinnor bör konsultera sin barnmorska eller husläkare innan de använder eteriska oljor som innehåller hormonliknande verksamma beståndsdelar, t.ex. muskatellsalvia (clary sage), salvia (sage), Idaho tansy, enbär (juniper)

OBS: Informationen i den här skriften är endast avsedd som utbildningsmaterial. Redovisningen har inte genomgått någonutvärdering av FDA eller Livsmedelsverket.

Ovanstående produkter är inte avsedda för att diagnostisera, behandla, bota eller förhindra någon sjukdom. Den som lider av en smittobärande sjukdom eller annan sjukdom eller skada bör konsultera läkare.

OVANSTÅENDE REKOMMENDERADE ANVÄNDNINGSOMRÅDEN GÄLLER ENBART NÄR MAN ANVÄNDER TERAPEUTISKA ETERISKA OLJOR FRÅN YOUNG LIVING.

Referenser: Young, N.D., Gary D. An Introduction to Young Living Essential Oils. Ninth Edition, 2001.Essential Oils Desk Reference. Sammanställd av Essential Science Publishing, Second Edition, July 2001.